Bosnia and Herzegovina Mine Action Center

На данашњи дан, тачно прије 20 година, Вијеће министара Босне и Херцеговине основало је Центар за уклањање мина у Босни и Херцеговини. Од тог дана наставља се борба против минске опасности која угрожава све грађане наше земље.

Данас, наша институција броји више од 180 запослених, државних службеника и запосленика, који свој посао обављају одговорно, савјесно и професионално и захваљујући којима, БХМАЦ постиже изванредне резултате. То се прије свега види у броју повратника, обновљених кућа, обрадивог земљишта, обновљене инфрастуктуре и туристичких објеката и површина, које су захваљујући нашој преданости враћени на кориштење.

Многи су дио овог тима од оснивања, неки су ту дошли касније, и захваљујући чијем раду и знању смо цијењени, поштовани и тражени у свијету. 

Свјесни смо да веома често услови рада нису на завидном нивоу, али се стално трудимо да у складу са могућностима, обновимо опрему и да увијек будемо у корак са новим техникама, те да све буде у складу са међународно признатим стандардима.

Све канцеларије Центра за уклањање мина у БиХ би требале ускоро бити опремљене су савременијом опремом и увезане у јединствену информатичку мрежу, чиме ће бити омогућено он-лине пословање и тренутна ажурност и доступност свих података, без обзира гдје су генерисани.

Овиме ћемо додатно ојачати нашу структуру и омогућити лакши и ефективнији начин рада.

Хвала свима што сте дио овог ефикасног тима и сигурно ћемо и у будућности заједничким радом постићи и много више.

Share:

Leave Comment