test

Direktor Centra za uklanjanje mina u BiH Sasa Obradovic, razgovarao je danas sa ministrom odbrane Bosne i Hercegovine Zukanom Helezom i izvršnom direktoricom američkog Marshall Legacy Instituta (MLI), gospođom Elise Becker, s ciljem usaglašavanja aktivnosti na rješavanju preostalih minski sumnjivih područja, u okviru projekta „Mostar bez mina“.

Sastanku koji je odrzan u prostorijama Ministarstva odbrane BiH, prisustvovali su i zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Slaven Galić, šef Civilne zaštite i vatrogastva Grada Mostara Arnel Voljevica, te savjetnica gradonačelnika Grada Mostara Ines Popovac Ćorić.

Razgovarano je o aktuelnoj realizaciji projekta „Mostar bez mina“, koji ima za cilj rješavanje minski sumnjivog područja veličine 21,5km2 na teritoriji grada Mostara, područja Hum, Brašina, Raštani i Šljeme, sa krajnjim ciljem stvaranja sigurnog okruženja za stanovništvo Mostara.

U skladu sa zahtjevom od strane Vlade SAD, istaknuto je da ce Ministarstvo odbrane BiH u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima, pružiti podršku u realizaciji navedenog projekta i ukazao na značaj sigurnosti, kako građana Mostara, tako i turista koji posjećuju grad Mostar.

Istovremeno Oružane snage BiH ce dati svoj maksimum, kako bi sto prije realizovao projekat „Mostar bez mina“.

Share:

Leave Comment