test

Danas je u prostorijama Kancelarije Banja Luka, održan sastanak Izvršnog rukovodnog tima u sklopu projekta Opšta procjena minski sumnjivih površina u BiH 2018-2019.godina, na kome je razmatrana koordinacija za izvršenje plana navedenog projekta.

U prostorijama Kancelarije Banja Luka, održan je sastanak Izvršnog rukovodnog tima u sklopu projekta Opšta procjena minski sumnjivih površina u BiH 2018-2019.godina, na kojem je razmatrana koordinacija za izvršenje plana navedenog projekta. Sastanku su prisustvovali članovi tima za eksternu kontrolu i šefovi Kancelarije Banja Luka i Sarajevo.

Projekat Opšta procjena minski sumnjivih površina u BiH 2018-2019.godina se sprovodi u cilju povećanja učinkovitosti protivminskog djelovanja u Bosni i Hercegovini kroz primjenu poboljšane opšte procjene opasnosti od mina i kasetne municije i njihovog uticaja na pogođene zajednice. U središtu procjene su naseljena mjesta, domaćinstva i pojedinci koji su izloženi riziku od mina, kasetne municije i drugih eksplozivnih ostataka iz rata.

Realizacija ovog projekta dovesti će do uspostave novih temelja za realnije planiranje aktivnosti protuminskog djelovanja, dok sredstva za implementaciju Projekta obezbjeđuje Instrument Evropske unije za stabilnost i mir.

Share:

Leave Comment