test

U Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa u Travniku održan je sastanak na temu upoznavanja o Zahtjevu za suglasnost – Edukacija učenika osnovnih škola iz upozoravanja na opasnost od mina i o budućoj suradnji Ministarstva obrazovanja, mladih, znanosti, kulture i športa i Centra za uklanjanje mina BiH (BHMAC). Na sastanku su sudjelovali ministar Bojan Domić, predstavnik Centra za uklanjnje mina BiH (BHMAC) Amir Omerdić, viši stručni saradnik za upozoravanje na mine i Marko Jurić profesor povijesti i zemljopisa.

Tijekom sastanka g. Amir Omerdić upoznao je ministra Domića s aktivnostima BHMAC-a kao državnog koordinacijskog tijela sa glavnom odgovornošću za sprovođenjem procesa upozoravanja na mine, za edukaciju o opasnostima od mina što u konačnici dovodi do smanjenja broja žrtava. Edukacije se pružaju djeci školskog uzrasta u obliku školskih programa koji naglašavaju važnost svijesti o minama i prevencije povreda.

Predloženo je da se u svim osnovnim školama u kantonu Središnja Bosna provede edukacija učenika osnovnih škola na temu „Upozoravanje na opasnost od mina“. Ministar Bojan Domić se složio s predloženom edukacijom koja za cilj ima podiznje svijesti učenika o opasnosti od mina.

Nakon sastanka održana je prva edukacija u okviru projekta „Upozoravanje na opasnost od mina“ u Osnovnoj školi u „Novi Travnik“ za učenike od 6. do 9. razreda i učenike sekcije Crvenog križa od strane EUFOR LOT tima Turske i Centra za uklanjanje mina BiH (BHMAC).

Share:

Leave Comment