test

BHMAC Regionalni ured Tuzla trenutno sprovodi aktivnosti na pripremama za sprovođenje projekta na minsko sumnjivom području Kovačica, koje obuhvata naselja: Kovačica, Cviljevina, Konjkovići i Gornja Tuzla. To podrazumijeva i prikupljanje informacija od građana koji žive na pomenutim područjima, u vezi sa saznanjima ili sumnji na miniranost i postojanje mina. Cilj ovih aktivnosti je dobijanje što tačnije „slike“ zagađenosti pomenutog područja minama i minsko eksplozivnim sredstvima.

U vezi s tim, održan je sastanak predstavnika BHMAC Regionalnog uredaTuzla, Službe civilne zaštite Grada Tuzle i građana mjesnih zajednica kojima pripadaju navedena područja (Kovačica, Cviljevina, Konjkovići i Gornja Tuzla), na kojem su predstavnici Službe civilne zaštite i mjesnih zajednica dobili detaljnije informacije o planiranim aktivnostima i načinu prikupljanja informacija.

U cilju što efikasnijih i sveobuhvatnijih priprema za operacije deminiranja i tehničkog izviđanja na navedenom području, mole se svi građani da sva saznanja ili sumnje na miniranost i postojanja mina prijave izviđačkom timu na terenu ili na kontakt telefone:

-Služba civilne zaštite Grada Tuzle – 121  ili  035-364-255

-BHMAC Regionalni ured Tuzla – 035-294-249, 035-294-250

ili e-mail:  ru_tuzla@bhmac.tihenoci.comsluzba.cz@tuzla.ba

Share:

Leave Comment