test

Comments off

U periodu 26-29.04.2016.godine, u Biogradu na moru, Republika Hrvatska, održava se 13. Međunarodni simpozijum o humanitarnom razminiranju, koji ima za cilj okupljanje eminentnih stručnjaka iz ove oblasti u regionu, predstavljanje rezultata humanitarnog deminiranja, te unaprijeđenje tehnika za rad na terenu. Ovogodišnji simpozijum se održava pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Hrvatske.

Simpozij će se sastojati od plenarnih sjednica, demonstracije na terenu i posjeta radilištu razminiranja, uz održavanje radionica i sastanaka IARP-a i SEEMACC-a.
Na simpoziju će biti teme koje uključuju problem zagađenosti eksplozivnim ostacima rata, sa fokusom na svjetska iskustva, nove tehnologije u protivminskom djelovanju, edukacija o opasnostima od mina i pomoć minskim žrtvama, rizici i sigurnost pri izvođenju radova razminiranja, te saradnja i prenos znanja između centara za protivminsko djelovanje. 
Ispred BHMACa, Simpozijumu prisustvuju Zoran Grujić, Šef odsjeka za informatičke poslove i Goran Ždrale iz Odsjeka za upravljanje protivminskim akcijama.

Više informacija OVDE.

Share: