test

Svim poslovnim patnerima, donatorima i saradnicima, želimo sretne novogodišnje praznike i uspješnu novu 2022.godinu.

Iako je iza nas izuzetno teška godina, kako u svim sferama životnih tokova, tako i u oblasti uklanjanja minsko eksplozivnih naprava, želimo još jednom da izrazimo snažnu opredijeljenost Bosne i Hercegovine da nastavi s daljnjim djelovanjem u suočavanju s prijetnjama protivpješadijskih mina i eksplozivnih ostataka rata, u namjeri da se ovo dugoročno pitanje riješi do Marta 2027 godine.

Zahvaljujući jako dobroj saradnji sa partnerskim zemljama i donatorima, kao i svim drugim uvaženim institucijama i organizacijama, koje su nam pomogle, postignut je izuzetno značajan napredak u svim područjima protivminskog djelovanja.

Svijet slobodan od mina, kao stub stabilnosti i mira i kao globalni cilj svih nas ovde je ostvariv, ako nastavimo raditi zajedno i udvostručimo napore, kako bi nadoknadili izgubljeno vrijeme, uzrokovano globalnom pandemijom.

Bosna i Hercegovina će i u narednom periodu uz pomoć donatora i domaćih izvora finansiranja, nastaviti ka okončanju preostalih aktivnosti u oblasti protivminskog djelovanja i ostvarenju onoga što smo zacrtali prije više od dvije decenije, zemlju bez mina i eksplozivnih sredstava zaostalih ratom.

Share:

Leave Comment