Bosnia and Herzegovina Mine Action Center

15.06.2016.godine, Centar za uklanjanje mina u BiH je posjetila delegacija US State Departmenta na čelu sa gospođom Catherine Ramsey, Program menadžericom za Evropu u Birou za političko-vojna pitanja .

Gdin Saša Obradović, V.d. Direktor BHMACa, upoznao je uvažene goste sa trenutnom minskom situacijom na području BiH, te uručio zahvalnicu gospođi Ramsey za dosadašnji doprinos procesu protivminskog djelovanja u BiH.
Na sastanku je velika pažnja posvećena i projektu Land Release, kao dobrom rješenju za minski problem u BiH, te o urgentnosti za kompletiranje krajnjih procedura neophodnih za finalizaciju zadataka u okviru Land Release projekta.
Tokom posjete BiH, US delegacija je posjetila i projekte deminiranja, koji bi u narednom periodu mogli biti finansirani od strane US State Departmenta i to na području opštine Visoko, lokacija Čifluk-Kralupi, te opštine Goražde, zadaci Krsnička stijena, Zupčići Zolan kuće, Lipov do.
Također posjećen je i zadatak u opštini Stari Grad, lokacija Vrbica, koji je u prethodnom periodu finansiran putem US sredstava.

[foogallery id=”2283”]

 

Share:

Leave Comment