test

Директор Центра за уклањање мина у БиХ, Саша Обрадовић, посјетио је данас сједиште Црвеног крста Републике Српске на Палама и разговарао са Сњежаном Ковач, генералним секретаром ове институције.

На састанку је истакнута јако добра досадашња сарадња у области противминског дјеловања, као и важност наставка исте кроз имплементацију будућих пројеката планираних у наредном периоду. Разговарало се о тренутним активностима на пољу упозоравања на мине у оквиру мигрантских рута и кампова, те о могућности организације менаџерске обуке за упозоравање на мине у што скоријем периоду, због потребе и великог интересовања за истом.

Након подјеле цертификата свим учесницима који су успјешно завршили петодневни основни курс за упозоравање на мине, директор БХМАЦ-а се захвалио организаторима и свим сада већ цертификованим инструкторима,  пожелио успјешан рад и реализацију пројеката. На овај начин је још једном истакнута битност упозоравања на мине као једног од најважнијих стубова противминског дјеловања, те да су ове активности и даље приоритетне, имајући у виду дугорочност деминирања и опасност коју минско експлозивна средства представљају широм наше земље.


Share:

Leave Comment