test

Danas je u prostorijama Centra za uklanjanje mina u BiH održana prva sjednica novoimenovane Komisije za deminiranje u Bosni i Hercegovini.

Sjednici su prisustvovali Mirna Pavlović, predsjedavajuća Komisije za deminiranje u BiH, Jelena Savić, član, Adem Spahić, član, Saša Obradović, direktor Centra za uklanjanje mina u BiH i Dragan Stojak, pomoćnik direktora za operacije u Centru za uklanjanje mina u BiH.

Na sjednici je konstituisana Komisija i izabrana predsjedavajuća, a potom su direktor i pomoćnik direktora u Centru za uklanjanje mina članove Komisije upoznali za aktivnostima protivminskog djelovanja u Bosni i Hercegovini, organizacijom rada u Centru za uklanjanje mina i sa procesom akreditovanja deminerskih kompanija.

Imajući u vidu da je reakreditacija organizacija bila jedna od glavnih prioriteta u proteklom periodu, Komisija je već tokom navedene sjednice pokrenula proces razmatranja i izdavanja akreditacija za sve organizacije koje ispunjavaju uslove. Na ovaj način je otklonjena jedna od glavnih prepreka za nastavak procesa protivminskog djelovanja u narednom periodu.

Share:

Leave Comment