test

Vozila je uručio Predsjedavajući OSCE-a Osmani, direktoru Centru za uklanjanje mina u BiH Saši Obradoviću.

Riječ je o dva vozila Nisan X Trail, koja će se koristiti u procesu deminiranja pet opština sa područja Majevice, projekta koji finansira Vlada Njemačke.

Istaknuto je da je Majevica je jedno od rijetkih mjesta u BiH gdje zajednice poduzimaju konkretne korake u cilju pomirenja. Zahvaljujući podršci Misije u promoviranju saradnje između općina, načelnici pet općina majevičkog kraja pokazali su da su istinski lideri i napravili iskorak u namjeri da ujedine svoje snage sa partnerima na drugoj strani nekadašnje linije fronta, u interesu žitelja svojih zajednica.

Direktor BH MAC-a Saša Obradović se zahvalio na donaciji, dodajući da će ova dva vozila ljudima na terenu u Regionalnom uredu Tuzla i Regionalnom uredu Pale značiti poboljšanje materijalno-tehničkih sredstava, “kako bismo lakše i bolje pratili sve zadatke na području pet općina, projekta ‘Majevica bez mina’, koji je finansiran od njemačke Vlade”.

Načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović se u ime pet načelnika regije Majevica, zahvalio na ovoj donaciji i izrazio nadu da će do 2024. godine područje Majevice, ovih pet općina, biti deminirano i da će stanovništvo bezbjedno koračati prelijepim predjelima Majevice, čime će se omogućiti i razvoj turizma u ovih pet opština.

Share:

Leave Comment