test

Comments off

У периоду 26-29.04.2016.године, у Биограду на мору, Република Хрватска, одржава се 13. Међународни симпозијум о хуманитарном разминирању, који има за циљ окупљање еминентних стручњака из ове области у региону, представљање резултата хуманитарног деминирања, те унапријеђење техника за рад на терену. Овогодишњи симпозијум се одржава под покровитељством Предсједништва Републике Хрватске.

Симпозиј ће се састојати од пленарних сједница, демонстрације на терену и посјета радилишту разминирања, уз одржавање радионица и састанака IARP-а и SEEMACC-а.
На симпозију ће бити теме које укључују проблем загађености експлозивним остацима рата, са фокусом на свјетска искуства, нове технологије у противминском дјеловању, едукација о опасностима од мина и помоћ минским жртвама, ризици и сигурност при извођењу радова разминирања, те сарадња и пренос знања између центара за противминско дјеловање.
Испред BHMAC-a, Симпозијуму присуствују Зоран Грујић, Шеф одсјека за информатичке послове и Горан Ждрале из Одсјека за управљање противминским акцијама.

Више информација OVDE.

Share: