test

Дана, 01.09.2016. године у 14:00 часова догодила се несрећа на локалитету Весеоски Подови на подручју општине Бугојно. У несрећи је смртно страдала једна особа, а двије особе су теже повријеђене. Несрећа се догодила када су радници шумарије Бугојно вршили дознаку одјела 106, приликом чега је дошло до активирања за сада непознате експлозивне направе.
За подручје на којем се десила несрећа, БХМАЦ није имао никаква сазнања или информације о минираности односно присуству ризика од мина, те сходно томе није вршено било какво минско извиђање или обиљежавање . Такође, до сада према БХМАЦ-у није било никаквих захтјева од стране локалне управе, привредних субјеката или физичких лица са овог подручја који су иницирали покретање акције минског извиђања и утврђивање ризика од мина.
Без обзира на претходно, одмах по пријему информације о несрећи, на лице мјеста је упућено оперативно особље БХМАЦ – РУ Травник које је учествовало у евакуацији настрадалих и на основу доступних информација сачинило иницијални извјештај.
У циљу утврђивања додатних околности и чињеница, БХМАЦ ће од ФУ Цивилне заштите затражити детаљну информацију о евакуацији настрадалих и ступити у контак са ПС Бугојно која је вршила увиђај на лицу мјеста.

Share:

Leave Comment