test

I pored teških vremenskih uslova praćenih jakim udarima vjetra, pet žrtava mina iz BiH uspješno se popelo na vrh planine Maglić. Uspon su uspješno savladali Dragan Janjić iz Trebinja, Nijaz Memić iz Sarajeva, Dejan Zvizdalo iz Trnova, Mirko Zečević Tadić iz Brčkog i Željko Volaš iz Banjaluke. „Planinarski izazov preživjelih od mina“ je specifična aktivnost koja promoviše kapacitete i prava preživjelih od mina i poziva nadležne institucije u BiH, da ispune preostale obaveze iz Konvencije o zabrani mina koje se tiču podrške u rehabilitaciji i integraciji žrtava mina, kao i da očisti i preda na upotrebu lokalnoj zajednici preostale kontaminirane teritorije do 2025. godine najkasnije.  

Događaj je realizovan uz podršku Evropske unije u okviru projekta “Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana” koji realizuje Organizacija UDAS u partnerstvu sa Helsinskim parlamentom građana i UG “Nešto Više”.

Više informacija o projektu:

https://www.udas.rs.ba/latin/blog/najava-dogadaja-planinarski-izazov-prezivjelih-od-mina-kao-podrska-promociji-prava-osoba-sa-invaliditetom-i-napora-na-eliminaciji-negativnog-uticaja-mina-u-bih

Share:

Leave Comment